blad.jpg

Gravidmassage


En massageterapeutisk behandling behandlar muskelspänningar, muskelförkortningar och muskelknutar. Det kan göras i såväl akut som i förebyggande syfte. Behandlingen leder till att spända och ömmande muskler slappnar av eller stimuleras samtidigt som hjärnan frigör hormonet Oxytocin, ett s.k. lugn och ro-hormon.När musklerna mjukas upp får man en bättre rörlighet.

Massage ökar musklernas syreupptagningsförmåga och gör dem mer elastiska och smidiga, men även nervsystemet får sig en positiv skjuts och förbättrar kroppstemperaturen, vätskebalansen och blodcirkulationen. Därtill ökar koncentrationsförmågan samt att mage och tarm fungerar bättre. Muskelknutar är ömmande muskelfästen som har stor mängd samlad slaggprodukter dvs salter och andra ämnen. Muskelknutar upplöses genom pressur. Triggerpunkter är små ömmande punkter i muskler som ger utstrålande smärta, domningar och obehag vid beröring och rörelse. Triggerpunkter ger upphov till refererad smärta, detta kan leda till bl a huvudvärk, axelproblem, falsk ischias. 

En massageterapeutisk behandling är individuellt anpassad efter de behov och önskemål som finns hos kunden både i förebyggande syfte och som ett led i friskvården. Som en naturlig del av behandlingen ingår övningar och träningsråd

Gravidmassagen utförs av Karin Olin Torres som är Diplomerad Massageterapeut av Axelsons Gymnastiska Institut i Stockholm och Certifierad Massör av Branschrådet Svensk Massage. Som medlem i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund har hon fullständiga patient- och ansvarsförsäkringar.

 

Boka din tid

070-7908235

muskelminne@gmail.com